Website aanpassen aan scherm resolutie: Auto 800x600 1024x768
April 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Een verslag van de jaarlijkse 3-daagse rit

Vrijdag 11 juni 2010 troffen we elkaar op een parkeerplaats ter hoogte van Delft om "gezamenlijk" de rit naar het Brabantse Den Hout te maken. Daar aangekomen streken we neer op het terras van 't Klösterke, genoten van de koffie en al het voor de deur geparkeerde "oud ijzer" en braken ook de eerste zonnestralen door. Bij het verschijnen van een Porsche Cayenne met een "schaalmodel" op de trailer scandeerden de aanwezigen "Daar is de koekenbakker", iets wat wij toen nog niet begrepen. Nadat de organisatoren, Ben Verbeek en Joop Silvius, door Rika Zitman van de juiste outfit waren voorzien, kregen we van Ben uitleg over het programma van die dag.

 De route voerde ons, die ochtend, al puzzelend door het Brabantse landschap en eindigde bij het DAF museum in Eindhoven. Daar werden we ontvangen voor de lunch en ook in de gelegenheid gesteld om de creaties van de gebroeders Van Doorne te bewonderen. Louis Beulens, een oud medewerker van DAF, vertelde over de historie van het bedrijf, zijn contacten met de familie Van Doorne en liet ons in "De Smidse" de gereedschappen uit de begintijd van het bedrijf zien.

Daarna ging het richting Thorn. Zelf raakten we samen met een rode 190 SL aan het dwalen en begrepen ineens waarom er zo op gehamerd was dat we kaartmateriaal mee moesten nemen.
In Thorn werden we opgevangen door de voor die gelegenheid aangestelde parkeercoördinator Bart, die ons foutloos naar het parkeerterrein loodste. Waar vind je nog een parkeercoördinator en waar laat je 25 voertuigen veilig overnachten.........? Complimenten voor de organisatoren!

Die avond genoten van een voortreffelijk 3-gangen diner vergezeld van een buitengewoon prettig wijntje. Tot laat in de avond werd daarna op het terras van het oh zo rustige dorp de rustieke rust verstoord door de aanwezige hanggroepouderen en dus doken we later de kelder van het hotel maar in.

De volgende dag werden enthousiast  de kappen van de meeste "dakloze" auto's open gedaan voor de rit naar Simpelveld. Onderweg begon het al snel eerst licht en later hard te regenen. Zoals altijd eigenlijk net te laat zijn wij maar gestopt om de kap er op te zetten. Henk en Nelly zetten als echte "diehards" de kap er pas op als het water over hun schoenen loopt.

In Simpelveld stond een heuse stoomtrein voor ons klaar: de Miljoenenlijn (aanlegkosten: één miljoen gulden per kilometer spoor). Het station  was geheel in oude stijl met veldwachters en conducteurs gekleed in uniformen uit het verleden. Voor het "gezelschap Verbeek" stond een compleet door "Aegon" gesponsord treinstel klaar. Onderweg hadden we al snel problemen toen de conducteur ene meneer Van der Plas uit onze groep betrapte zonder geldig vervoersbewijs. De spoorwegrecherche was snel ter plaatse en sommeerde hem om de trein te verlaten. Midden in het bos werd de trein tot stilstand gebracht en de zwartrijder uit de wagon gezet. Na ruim gelachen te hebben, werd Jan weer in de trein geholpen en konden we de reis naar Valkenburg vervolgen.

 Daar aangekomen hebben we lekker lopen slenteren en kwamen we Ben nog tegen, die glunderend als een kleine jongen (figuurlijk bedoeld) z'n nieuwe "speelgoedje" liet zien: een Austin Healey, die hij in een zeer goed gesorteerde modellenwinkel had gevonden.

De trein richting richting Simpelveld vertrok keurig op tijd en bracht ons weer terug naar de op het rangeerterrein geparkeerde auto's. Daar bleek maar weer eens dat oud en nieuw slecht samengaan. Een modern alarm met startonderbreker in een (lekkende) oldtimer is geen succes. De gealarmeerde wegenwacht was dolgelukkig om eens te kunnen assisteren bij een echte Benz.

Bij terugkomst in Thorn was het tijd voor de grote "Nel en Lucy Spelshow". Allereerst moesten we van een stelletje blokken waarop een verknipte foto stond weer één geheel maken. Bij velen werd dat in eerste instantie een marktplein met links een man met een "lam" handje. Wat ons opviel was dat Lucy buitengewoon gemeen kan lachen, maar het zij haar vergeven. Voor deel twee van de teamopdracht moesten de dames verschillende auto- en motoronderdelen benoemen. Hilariteit alom, Joop had de dag van z'n leven.

's Avonds na het diner bracht het bijzonder tekstvaste zangwonder Rika onze kennis van het Nederlandstalige lied en de smartlap op niveau en zongen we niet geremd door enige gêne allemaal uit volle borst mee. Rika ontpopte zich die avond als een ware entertainende diskjockey / Lay Bartender en Ron en Bea gaven op de klanken van jaren vijftig muziek nog een ware dansdemonstratie weg. Zelf kwamen we niet verder dan stuipdansen, maar het plezier was er tot in de kleine uurtjes niet minder om.

Op helaas alweer de laatste dag kregen we na het ontbijt de routebeschrijving naar de lunch stop in Lage Zwaluwe. De rit naar "Brasserie Candlelight" was werkelijk de moeite waard. Kop in de wind en gaan. Na de goed verzorgde Brabantse koffietafel nam Ben het weekend nog even met ons door en reikte de bekende, Voorschotense kunstenaar Joop S. zijn vervaardigde objecten aan de winnaars uit. Daarna werd afscheid genomen en ging iedereen huiswaarts.

Voor ons als "Rookies" was het een fantastisch weekend, waarvan er wat ons betreft nog vele mogen volgen. Wij willen hierbij namens alle deelnemers Joop en Ben nog eens onwijs bedanken voor hun inzet, de ritten, de organisatie en niet te vergeten Lucy en Nel voor de spelletjes.

De Rookies, Simonette en Peter.

  VOV Voorjaarsdag
zo 05 mei: 12:00 - 16:30
  Huize Vlietlande rit
za 08 juni: 00:00
  Bijkletsavond
wo 12 juni: 20:00 - 22:30
  VOV 3-daagse op 28, 29 en 30 juni 2024
vr 28 juni: 10:00 - 16:00
  Doppentocht
zo 07 juli: 10:00 - 17:00
De VOV heeft als doelstelling het bijeen brengen van oldtimerliefhebbers uit Voorschoten en omstreken om samen aan evenementen deel te nemen, gegevens van de verschillende voertuigen uit te wisselen, zoals informatie voor restauraties, onderdelen en adressen. De leden ontvangen vier keer per jaar het clubblad VONK. Ieder lid mag gratis een advertentie plaatsen voor de verkoop van zijn of haar voertuig. Daarnaast worden ze regelmatig via een Nieuwsflits op de hoogte gehouden van recente ontwikkelingen.