Website aanpassen aan scherm resolutie: Auto 800x600 1024x768
Maart 2024
M D W D V Z Z
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

VOV jaaroverzicht 2010

Algemeen
Ook in 2010 was de financiële crisis nog goed voelbaar. Zelfs de Oldtimerdag kon niet ontkomen aan weer meer bezuinigingen van sponsors, gemeente en donateurs. Toch is het een goed evenement geweest. Met dank aan een goede samenwerking met de overkoepelende organisatie, “Het Weekend van Voorschoten” is er toch een zeer succesvolle dag van de grond gekomen.

Ook de 2e Voorjaarsdag was een groot succes met een zeer goede opkomst. De hele dag door een komen en gaan van motoren, auto’s en bezoekers. Naar schatting alleen al 100 tot 150 stuks brommers. Er waren 100 parkeerplaatsen gereserveerd en die zijn gedurende de dag constant voor driekwart bezet geweest. De opkomst was ook zeer divers; veel zeldzame en ook kostbare exemplaren. Een groep van ongeveer 20 Kreidlers en Zündapps (merendeels lichte motorfietsen) zijn er een uur geweest. Later op de middag is er een grote groep van ongeveer 110 brommers van de Oldtimer Bromfietsclub Bollenstreek (OBB) langsgekomen. Zij hadden speciaal de Voorjaarsdag als tussenstop halverwege hun toertocht ingelast. Op het terrein hielden een stuk of vijf deelnemers met tafeltjes of op kleedjes kofferbakruil. Is ook naar tevredenheid verlopen.
Vanwege het grote succes willen we met de Voorjaarsdag doorgaan in dezelfde opzet (langzaam uitbreidend) en op dezelfde locatie.

De evenementen
De meest georganiseerde evenementen zijn de Bijkletsavonden, maar die worden helaas vrij slecht bezocht. Wij dachten dat het misschien lag het aan de onregelmatige data door het jaar heen. Daarom zijn ze in 2010 bijna elke maand gehouden, alleen in juli en december niet; elke laatste dinsdag in de maand. Maar dat hielp niet echt. Het gemiddeld aantal deelnemers was 7. Met een dieptepunt in februari, toen er slechts 4 mensen kwamen. Een “hoogtepunt” was de maand maart met 10 deelnemers. Toch zijn de bijkletsavonden altijd gezellig, maar het kan beter!

De overige Evenementen / een overzicht.
Hieronder een opsomming van gegevens over de afgelopen evenementen uit 2010.

De Nieuwjaarsreceptie op zaterdag 16 januari. Organisatie door het bestuur.
Bijna als traditie, ook dit jaar weer bij “De Tender” aan het Valkenburgse meer. Goed bezocht door zo’n 30 aanwezigen en het is heel gezellig geworden. Het was ook de eerste keer van de uitreiking onderscheiding “Lid van verdienste”. De eer viel te beurt aan Ben Verbeek. In de overweging van de jury stond alles wat hij door de tijd heen voor de V.O.V. heeft gedaan voorop. Daarmee lijkt er een eind gekomen aan de Nanette Tammerijntrofee. Maar lees het punt “Algemene Ledenvergadering”! De wisselbeker is met een speciaal aandenken teruggegeven aan Rob Tammerijn.

De Algemene Ledenvergadering op dinsdag 16 maart. Organisatie door het Bestuur.
Als gebruikelijk ook dit jaar weer goed bezocht. Er waren 34 leden aanwezig. De bestuurstermijn voor de Secretaris en de Penningmeester zijn daarbij verlengd. Een voorzitter wordt er nog steeds gezocht. De leden zijn gevraagd bij te springen met het organiseren van de verschillende evenementen. Speciaal agendapunt waren de “Ereprijzen”. Bij nader inzien is de Klassementsprijs, de “Nanette Tammerijntrofee” weer in ere hersteld.

De busreis “Techno Classica Essen” in Duitsland op vrijdag 9 april. Organisatie door Kiet van der Most.
De langste dag van het VOV jaar, vertrek om 6.00 en thuiskomst zo rond 22.00 om optimaal gebruik te maken van de openingstijden van de beurs. Als een vaste waarde van de agenda, weer een afgeladen bus vol met 45 heel erg tevreden deelnemers. 

De Voorjaarsdag op zondag 25 april. Organisatie door het Bestuur en de puzzelrit door Rob Tammerijn.
Stralend weer, hoge opkomst. De hele dag door een gaan en komen van motoren en auto’s. Naar schatting 100 tot 150 stuks. (Er waren 100 parkeerplaatsen ingenomen, en die zijn constant gedurende de dag voor driekwart bezet geweest.) Geparkeerde voertuigen waren zeer divers; veel zeldzame en ook kostbare exemplaren. Een groep van ongeveer 20 Kreidlers en Zündapps (merendeels lichte motorfietsen) zijn er een uur geweest. Later op de middag is er een grote groep van ongeveer 110 brommers van de Oldtimer Bromfietsclub Bollenstreek (OBB) langsgekomen. Zij hadden speciaal de Voorjaarsdag als tussenstop halverwege hun toertocht ingelast. Goed teken!

Op het terrein hielden een stuk of vijf deelnemers met tafeltjes of op kleedjes kofferbakruil. Is ook naar tevredenheid verlopen.

De Tender (Café-restaurant) ging om 11:00 uur open. De uitbater had de aanloop van het evenement onderschat. Het Smalspoormuseum heeft dit jaar wel meegedaan door de deuren te openen en drie ritten te rijden.

De behendigheidsproef is ook dit jaar niet gehouden. Wel is het parcourtje uitgezet, maar er was geen belangstelling en geen mogelijkheid aandacht te trekken. Volgend jaar dus beter regelen. De proef moest trouwens bestaan uit het slalommen met een oude fiets (van George) om oranje pylonen (van Cles) met een speelgoedballetje op een strandschepje (van Peter). Alles zo snel mogelijk (stopwatch van Jannie geleend).

“Huize Vlietlande”-rit op zaterdag 8 april. Organisatie door Anne-Marie en Emily Hollebeek.
Zoals altijd op de valreep net genoeg wagens om iedereen in te verdelen. Totaal 15 auto’s (waarvan 6 met 1 passagier) en 24 deelnemers (bewoners). Ditmaal richting Nootdorp via Berkel-Rodenrijs naar de McDonalds in Zoetermeer. Speciale attractie: door de “McDrive” en daar de bestelling doorgeven. Die bestelling verliep niet geheel vlekkeloos, doordat niet alle bestuurders het begrepen. Nog een tweede koffie of chocola gratis gekregen. Prima dagje tegen lage kosten. Terugrit via Benthuizen, Zoeterwoude-dorp en in Leiden over de Haagweg langs Huis “Ter Wadding”.

De Doppentocht; tweewielerrit op zondag 4 juli. Organisatie door Ed Voorham.
Start bij Het Wapen van Voorschoten. Het was nog even onzeker, of ze wel op de afgesproken tijd van 10:00 uur open zouden gaan. Deelname van 23 brommers, 9 motoren, ongeveer 60 personen. Vertrek om 11:00 uur. Terug verwacht om 16:00 uur.

De Zomerrit met aansluitend Barbecue op zondag 29 augustus. Organisatie door het Bestuur en de rit door Rob Tammerijn.
Zwaar verregend, maar toch een zeer goede opkomst; 14 auto’s met 29 rijders.
De rit was uitgezet door Rob Tammerijn en voerde richting over Zoetermeer, Bleiswijk en zo, langs de Rottemeren. En weer terug naar Voorschoten met de finish bij Huize Wildenberg waar de “braai” gehouden werd. Die “braai” was zeer goed voorbereid en werd mooi gepresenteerd. De grote, dubbele garage was ontruimd en leuk aangekleed. Albert had zelf een grote dubbelbaks barbecue gemaakt met mooie houten rand.

De Oldtimerdag op zondag 12 september. Organisatie door het Bestuur, in samenwerking met de Stichting Het Weekend van Voorschoten.
Totaal 96 aanmeldingen en tijdens het inschrijven nog enkele spontane aanmeldingen.
De hele voorafgaande week was aangekondigd dat uitgerekend de zondag de slechtste dag van twee weken zou worden. Dat werd tot het laatste moment zo verwacht maar feitelijk viel het mee, alleen ’s-morgens nog een bui en bewolkt; ’s-middags klaarde het op en werd het toch nog redelijk zonnig. Of de weersverwachting de aanmeldingen heeft beïnvloed is niet bekend, maar het was minder dan voorgaande jaren. Toch is bijna 100 deelnemers niet slecht te noemen. Per slot was het weer heel gezellig in het dorp.

De Museumrit (Najaarsrit) op zondag 17 oktober. Organisatie door Kees Versluijs, Anne-Marie Hollebeek en Henk de Vos.
De dag werd verplaatst i.v.m. de openingstijden van de BB-bunker in Rijswijk. Opkomst was overweldigend met 46 deelnemers. Vroeg, om 09.00 uur ’s-morgens, verzameld bij de BB-bunker in Rijswijk, ontvangen met koffie met cake; vervolgens een rondleiding gehad. Daarna een toerrit door het Westland naar Delfshaven in Rotterdam. In Delfshaven is de speciale museumscheepswerf voor het eind 18e-eeuwse schip de “Delft” in aanbouw bezocht. Na afloop de wagens voor de deur laten staan en Delfshaven bezocht. Daar waren juist “Open deurdagen”, waardoor er op veel plaatsen (kerken en zo) vrije inloop mogelijk was.

De Nachtrit op vrijdag 3 december. Organisatie door Jan van den Boogert en Loek Bakhuizen.
Zelfs tweemaal uitgesteld t.o.v. de oorspronkelijke aankondiging op de Evenementenkalender. Eerst verplaatst, omdat het einddoel, het Laverdamuseum niet op de gedachte avond open kon zijn. Daarna verplaatst vanwege de zeer slechte weersverwachting.
De puzzelrit met fotovragen uitgezet door Loek Bakhuizen en Jan van den Boogert, moest een misleidende richting op voeren. De rit is uiteindelijk niet gereden vanwege het weer; de deelnemers zijn vanuit “Het Wapen” rechtstreeks maar rechtstreeks naar het museum aan de Akervoorderlaan 10 te Lisse gegaan met hun moderne auto's. Een voor deze avond (sneeuw, slecht begaanbaar) goede opkomst van 20 personen en heel gezellig geweest.

Technomiddag op zaterdagmiddag 11 december. Bij André Naujoks op Hyacinthstraat 41 te Voorschoten.
Snert met roggebrood, katenspek, glühwein en mandarijntjes geserveerd. Goed bezocht alhoewel maar één wagen op de brug.

Het bestuur bedankt alle genoemde organisatoren en medewerkers van en aan deze evenementen.

Communicatie
Berichtgevingen

Doordat steeds meer leden een emailadres hebben, wordt de berichtgeving bijna alleen nog langs die weg gedaan. Voor leden zonder deze mogelijkheid bestaat de Evenementenkalender om het programma in de gaten te houden en het clubblad om daarop te wijzen en het eerstkomende evenement onder de aandacht te brengen. Met Nieuwsflitsen worden herinneringen en aanmeldingen uitgedaan. Telefonisch opgeven kan ook altijd nog bij de organisator. E-mailen scheelt veel papier en postzegeltjes, werk en tijd. Daarmee het nodige geld en het gaat stukken sneller, waardoor e.e.a. op tijd gelezen kan worden.

Clubblad en website
De “VONK” is ook dit jaar van goede kwaliteit gebleven. Afwisselende stukken en een goede opmaak kenmerken ons clubblad. De vereniging mag zich gelukkig prijzen met zo’n redactie en haar vaste medewerkers, waaronder zelfs een columnist. Uiteraard speelt ook bij het clubblad geld een rol, maar tot nu toe zijn er nog steeds adverteerders gevonden om een deel te bekostigen. De druk en distributiekosten (postzegeltjes en zo) beslaan een belangrijk deel van de begroting.
De afgelopen Algemene Ledenvergadering heeft het bestuur herhaald aan de website aandacht te besteden. Hugo Kuijjer heeft zich bereid verklaard om er eens iets aan te doen. Het resultaat is nu al merkbaar, omdat met wat klikken de berichtgeving van evenementen tevoorschijn komt.

Bestuur
In de samenstelling heeft geen verandering plaatsgevonden. Het bestuur bestaat uit Jan van den Boogert (penningmeester), Peter Mioulet (secretaris) en Anne-Marie Hollebeek (algemeen bestuurslid). Een voorzitter wordt nog gezocht. Niemand stelt zich nog ter beschikking, maar enkele leden hebben wel hand en spandiensten aangeboden.

Ledenbestand
Het ledenbestand is in 2010 geschoond van wanbetalers waarbij diverse wanbetalers, die twee jaar of langer geen contributiebijdrage hebben betaald, na diverse herinneringen en waarschuwingen zijn geroyeerd. Er zijn 160 leden (stand per 1 januari 2011). Feitelijk is het ledenaantal stabiel. Er zijn negen opzeggingen geweest, maar daar tegenover staan zes aanmeldingen.

Financiën
De betalingsmoraal, tot vorig jaar nog een zorgenkindje, is sterk verbeterd door initiatieven van de penningmeester. Maar de aandacht kan niet verwaarloosd worden, omdat er dan onmiddellijk weer een verzwakking van de moraal optreedt. De financiële positie is goed. Zo is er afgelopen jaren goed gespaard voor het lustrumfeest. Er is ruimte gemaakt voor het vergroten van de uitgaven. De bijdrage per evenement in de kosten van de organisator is verdubbeld. De contributie is licht verhoogd, maar voor de komende vier jaar (2011 t/m 2014) vastgelegd. Daarmee is de discussie hierover voor een tijdje beëindigd en wat zekerheid gebracht.

Vooruitblik
Voor 2011 is de Evenementenkalender weer meegestuurd met de decemberuitgave van de VONK. Ook het Lustrumfeest staat erop vermeld. Maar het bestuur blijft hopen op nieuwe ideeën en de menskracht om de evenementen ook te kunnen laten plaatsvinden. Op deze wijze moet het mogelijk zijn de vereniging levend en aantrekkelijk te houden. 

Voorschoten, 15 maart 2011.
De secretaris P. Mioulet,
de penningmeester W.J. van den Boogert en het algemeen bestuurslid A. Hollebeek.

 

  Technomiddag voor leden
za 06 april: 13:00 - 18:00
  Lenterit
zo 14 april: 00:00
  VOV Voorjaarsdag
zo 05 mei: 00:00
  Huize Vlietlande rit
za 08 juni: 00:00
  Bijkletsavond
wo 12 juni: 20:00 - 22:30
De VOV heeft als doelstelling het bijeen brengen van oldtimerliefhebbers uit Voorschoten en omstreken om samen aan evenementen deel te nemen, gegevens van de verschillende voertuigen uit te wisselen, zoals informatie voor restauraties, onderdelen en adressen. De leden ontvangen vier keer per jaar het clubblad VONK. Ieder lid mag gratis een advertentie plaatsen voor de verkoop van zijn of haar voertuig. Daarnaast worden ze regelmatig via een Nieuwsflits op de hoogte gehouden van recente ontwikkelingen.