Website aanpassen aan scherm resolutie: Auto 800x600 1024x768
Juli 2019
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Login clubleden

Dinitrol anti-roestcenter Gosliga & zn over Roestwering

Op donderdagavond 24 november 2011 werd een Thema-avond met als onderwerp Roestwering georganiseerd door de heer Piet Kruizinga van het Dinitrol anti-roestcenter Gosliga & zn uit Leeuwarden. Op zondagmiddag 4 december 2011 kreeg de avond een vervolg met individuele inspectie van de daarvoor aangemelde auto's. Dit alles in samenwerking met André Noujoks van AutoAndré te Voorschoten waar we weer heel gastvrij werden ontvangen.

ImageImage

Lees meer over deze bijeenkomsten  via de knop a/d rechterzijde     >>>>>     >>>>>     >>>>>

Vanaf half acht 's avonds op die donderdag 24 november 2011 werden we ontvangen en na een kopje koffie gedronken te hebben, lichtte Piet Kruizinga aan de hand van de Fiat Multipla van Peter Mioulet de zegeningen van een Dinitrolbehandeling uit. Dit als het goed gebeurt om je auto voor jaren te beschermen.
Een goede, volledige behandeling bestaat kort gezegd uit: een grondige inspectie, het echt 100% schoonmaken en vervolgens laten drogen van de auto, het verwijderen van eventueel aanwezige roest (het heeft immers geen zin zaken weg te moffelen), zonodig reparatie van slechte delen en tenslotte de Dinitrolbehandeling. Deze bestaat uit 3 stappen: ten eerste het aanbrengen van Dinitrol ML om te hechten en mogelijke restanten roest te stoppen, vervolgens het aanbrengen van Dinitrol 1000 in alle holle ruimten en tenslotte het spuiten van de onderkant en wielkasten met Dinitrol Sealant.
Voor een behandeling, wil het goed gebeuren, heeft de firma Gosliga de auto toch zo'n 2 weken nodig. Dat lijkt lang, maar er zijn nogal wat stappen te doorlopen en tussendoor moet de auto natuurlijk ook drogen.

Een (h)eerlijk no nonsence verhaal werd verteld, waaruit liefde voor het vak en onze oude auto's duidelijk naar voren kwam. Het was gewoon komen, kijken en luisteren en vooral veel vragen stellen. En ondertussen genieten van het hapje en drankje dat André voor ons verzorgd had.

Voor een aantal direct geïnteresseerden werd op zondag 4 december 2011 de eigen auto ook door Piet Kruizinga op de brug van AutoAndré geïnspecteerd. De bodem en wielkasten werden met een kundig oog beschouwd en hollen ruimten ontkwamen niet aan de endoscoop. Ieder kreeg een op maat gesneden advies dat varieerde van "niets aan doen" tot "een (gedeeltelijke) behandeling is zeker zinvol".

ImageImageImageImageImageImage 

Voor een aantal aanwezigen en vooral hun auto krijgt deze bijeenkomst waarschijnlijk wel een vervolg! En bedenk, mochten jullie interesse hebben, Leeuwarden lijkt ver weg, maar Piet Kruizinga komt graag langs voor een afspraak en men haalt en brengt de auto als dat nodig is.

Voor informatie over Dinitrol anti-roestcenter Gosliga & zn.

Rest ons André Noujoks van AutoAndré te danken voor zijn gastvrijheid; het was weer interessant en ook erg gezellig!

Komende evenementen

  Barbecuerit
zo 04 augustus: 10:30 - 20:00
  Busreis Ruinerwold gaat NIET door
za 17 augustus: 00:00
  Oldtimerdag Voorschoten
zo 15 september: 09:30 - 18:00
  Bijkletsavond
wo 25 september: 20:30 - 23:00
  Museumrit
zo 13 oktober: 10:00 - 18:00

Voorschotense Oldtimer Vereniging

De VOV heeft als doelstelling het bijeen brengen van oldtimerliefhebbers uit Voorschoten en omstreken om samen aan evenementen deel te nemen, gegevens van de verschillende voertuigen uit te wisselen, zoals informatie voor restauraties, onderdelen en adressen. De leden ontvangen vier keer per jaar het clubblad VONK. Ieder lid mag gratis een advertentie plaatsen voor de verkoop van zijn of haar voertuig. Daarnaast worden ze regelmatig via een Nieuwsflits op de hoogte gehouden van recente ontwikkelingen.