Website aanpassen aan scherm resolutie: Auto 800x600 1024x768
Juli 2019
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Login clubleden

Verslag Museumrit 2011

Zondag 9 oktober 2011 reden we met de VOV weer de jaarlijkse museumrit. Een mooie rit, een lekkere lunch en een interessant museumbezoek vormden de ingrediënten voor een leuke, gezellige en leerzame dag.

Hoewel het weer bepaald niet leek mee te vallen en de definitieve aankondiging niet zo lang tevoren bekend was, verzamelden zondag 9 oktober 2011 rond 10:00 uur wel 30 equipes bij het ons bekende adres “De Tender” aan het Valkenburgse meer.

Hier werden we gastvrij ontvangen met koffie en evt. een lekker taartje en werd flink bijgekletst. Maar al snel werden we tot de orde geroepen door de organisatoren Kees Versluijs en Henk de Vos. Zij lichtten de route toe, die als fotopuzzelrit gereden werd. Opdracht was via een routebeschrijving met duidelijke instructies al rijdende van een blad met foto’s de juiste volgorde te noteren en ondertussen ook het aantal gepasseerde musea tellen. Dit laatste om bij een mogelijk gelijke stand toch een winnaar aan te kunnen wijzen. En dat alles op weg naar het Zilver- en klokkenmuseum in Schoonhoven. Moest goed te doen zijn, zou je zeggen.

Gezien het weer hadden eigenlijk alle deelnemers de kap van oldtimer dicht of was een enkeling zelfs met een “daagse” auto gekomen. Zelf was ik wat overenthousiast met de kap open gekomen (die kan ook niet goed dicht), maar bij De Tender was me duidelijk dat het niet zo’n heel slim plan was. Gelukkig hebben we een equipe (Kathy en Cles) met een Londense taxi, die niet snel de meter aanzetten, een ruime achterbank hebben en ook nog eens heel gastvrij zijn!

ImageImage 

Meteen bij de start was de eerste instinker paraat, want daar stond toch echt dat bord met die handjes in het water. En dat terwijl je je eigenlijk net aan het installeren bent. Gelukkig stond dat bord ook ergens in mijn achterhoofd dus daar trapten we niet in.

De helder beschreven route leidde ons via Leiden, Leiderdorp, Hoogmade, Woubrugge, Nieuwkoop, Ter Aar, Korteraar, Zwammerdam en Bodegraven naar Driebruggen. Om de een of andere reden raakten we daar ergens toch een beetje de kluts kwijt en viel het ons op dat er geen foto’s meer te herkennen waren. Kortom hoogste tijd om de strijd om de punten op te geven en een kop koffie te gaan drinken. In het café waar we neerstreken werd ons gevraagd of de controlepost waren, maar omdat we geen idee hadden waarvan hebben we ons met wat moeite ingehouden en onze rol toch tot de koffie beperkt.

ImageImage

Gesterkt door die koffie toch weer vol goede moed op pad gegaan en de overigens prachtige rit via Hekendorp, Oudewater, Cabauw (ik verzin dit niet!) netjes uitgereden. Dat bankje met “rust wat” hebben we door onze rust natuurlijk gemist en volgens ons was die kip door een eerder passerend VOV-lid overreden, want ook die vonden we niet. En dat egeltje? Onze waardin van de koffiestop beweerde dat ze het bord kende, maar kennelijk had ze het stiekem mee naar huis genomen.

Al met al kwamen we rijkelijk laat (de mooiste sieraden hingen inmiddels al om de hals van enkele dames), maar wel precies op tijd voor de niet te versmaden lunch in het Zilvermuseum aan. Die proeverij met allerlei verschillende hapjes was genieten! Bijzonder was toen bleek dat we de rit toch wel secuur gereden hadden, want we waren in de prijzen gevallen. Wat kan je toch blij en apetrots zijn op een net gewonnen toiletrol met verkeersborden er op. “Ongelukjes” horen nu vast tot het verleden.

Image          Image

Na de lunch werden we door een 2-tal dames door respectievelijk het klokken- en het zilver­museum rondgeleid. Beslist leuke tentoonstellingen, mooie collecties en een goede rondleiding. Heel aardig vond ik dat je ook een prima indruk van het vak van zilversmid kreeg. Wat een engelengeduld moet je hebben om uit een vlakke plaat zulke prachtige kunstwerken als die kikker op dat waterlelieblad te maken.

Image          Image 

Wel vraag ik me nog steeds af hoe het nu met dat huwelijk van die man, die zijn hele collectie kleine klokken en wekkers aan het museum “moest” schenken, afgelopen is?

Kortom we hebben een echt heel leuke dag gehad. Kees en Henk namens allen heel hartelijk dank voor al jullie werk aan deze dag. En ik zou zeggen: ga graag zo door!

Hugo Kuijjer

Komende evenementen

  Barbecuerit
zo 04 augustus: 10:30 - 20:00
  Busreis Ruinerwold gaat NIET door
za 17 augustus: 00:00
  Oldtimerdag Voorschoten
zo 15 september: 09:30 - 18:00
  Bijkletsavond
wo 25 september: 20:30 - 23:00
  Museumrit
zo 13 oktober: 10:00 - 18:00

Voorschotense Oldtimer Vereniging

De VOV heeft als doelstelling het bijeen brengen van oldtimerliefhebbers uit Voorschoten en omstreken om samen aan evenementen deel te nemen, gegevens van de verschillende voertuigen uit te wisselen, zoals informatie voor restauraties, onderdelen en adressen. De leden ontvangen vier keer per jaar het clubblad VONK. Ieder lid mag gratis een advertentie plaatsen voor de verkoop van zijn of haar voertuig. Daarnaast worden ze regelmatig via een Nieuwsflits op de hoogte gehouden van recente ontwikkelingen.