Website aanpassen aan scherm resolutie: Auto 800x600 1024x768
Maart 2024
M D W D V Z Z
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Op zondag 13 oktober reden we de museumrit. Een werkelijk heel mooie en goed door Ria van Schadewijk en Kees Versluijs georganiseerde rit. De route voerde ons van Siersmederij Rein Tupker te Soest naar het Healey Museum in Vreeland. Prachtige rit met veel vrij lastige opgaven en goede musea. Zie voor de foto's de link naar de Fotogalerij!

Zondagochtend, het is nog donker als we om 07:30 uur naar buiten kijken. Donker en het regent....
Maar we gaan natuurlijk met de oldtimer, dat is de lol. Op naar Soest, ruim 70 km van huis over de snelweg. Bij de smederij aangekomen, stonden daar al enkele oldtimers, en vlak na ons kwamen Cles en Cath in hun Engelse taxi aan.

Na de koffie met een echte Soester, een heerlijk gebak, was het tijd voor een boeiend verhaal van de siersmid Rein Tupker. Geen demonstratie, maar een diapresentatie waarin we kennis maakten met al het werk van deze kunstenaar. Niet alleen zijn vakmanschap maar ook de creativiteit die hij in elk kunstwerk steekt of het nu een kandelaar, een sculpture of een hekwerk is, getuigt van grote klasse. Voortaan maar goed opletten of je in het straatbeeld het werk van Rein tegenkomt, want hij heeft veel opdrachten uitgevoerd, ook voor de gemeenten. Zoals dat schitterend stuk smeedwerk dat je in hartje Amsterdam kan bewonderen en dat is geïnspireerd op het art deco tijdperk.

En toen was het tijd voor wat de Engelsman zo treffend zegt: de rally. In ons geval een puzzelrit van ruim twee uur met onderweg een fotopuzzel en het beantwoorden van vragen.
In de gietende regen gingen we op weg en moesten al na enkele minuten weer uit het voertuig om vraag 1 te beantwoorden. Zo blijf je in beweging en ben blij als weer kan instappen. Dat rijden was trouwens deze keer “quite an experience” waarbij het ging om goed te jongleren met de zeem om het voorruitje schoon te houden dat natuurlijk meteen na het wegrijden beslaat, het blad op A5-formaat met daarop alle fotootjes die we in volgorde moesten terugvinden in het landschap en, niet onbelangrijk, de route beschrijving. Maar alles went en het werd steeds leuker...

Aangekomen bij de volgende stop, even buiten het dorpje Vreeland, waar het Healey museum staat, stond onze gastheer, Hans van de Kerkhof, al klaar om ons te verwelkomen. Het Healey museum is wat je noemt “klein maar fijn” als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld het Louwman museum. Maar de kwaliteit van wat er staat is minstens zo hoog.

En Hans heeft voor ons in een heel enthousiast betoog het verhaal achter elke auto de revue laten passeren. Dat was na de lunch, want ook de lunch hadden de organisatoren Kees van der Sluijs en Ria van Schadewijk goed geregeld, met heerlijke broodjes, een slaatje, kroket en melk of jus.
En toen was het in eens al weer 15:30 uur. Van het strakke programma van Kees en Ria was niets terecht gekomen, vanwege alles wat er in de smederij te bewonderen was, maar ook omdat het slechte weer het zoeken naar antwoorden bemoeilijkte en veel deelnemers later arriveerden. Dus werd besloten van het geboden alternatief een rit langs de Vecht maar af te zien, ook omdat het almaar flink door bleef regenen.

Maar ja, het was inderdaad wel wat nat......

Terwijl de deelnemers door het museum dwaalden, waren Kees en Ria druk aan de slag met het nakijken van de ingeleverde antwoordformulieren. Dat bleek nog een hele klus, ook omdat Kees natuurlijk de antwoorden zorgvuldig moest wegen voor een eerlijke uitslag. Toen hij om 16:00 uur aangaf dat ze er uit waren ging er dan ook een gejuich op. De eerste prijs was voor de familie Hollebeek, de tweede prijs ging naar Harm en Ellie Speelman en  als derde eindigden Peter en Simonette Stap. De poedelprijs was trouwens voor Frans en Joke van Vliet, waarom ben ik even kwijt. Frans was blij met de puzzel die Hans van de Kerkhof spontaan ter beschikking had gesteld. Een afbeelding van een Healey, daar is geen Volvo van te maken (ook niet proberen Frans).

Wim bedankte de organisatoren voor al hun werk met een presentje namens de V.O.V. en Hans van de Kerkhof werd verrast met een fles echte V.O.V. wijn voor de gastvrije ontvangst.

Kortom we hebben genoten deze dag. Nogmaals bedankt Ria en Kees! Voor de middagrit, die we nu niet konden rijden, komen we op een mooiere dag graag nog eens terug.

  Technomiddag voor leden
za 06 april: 13:00 - 18:00
  Lenterit
zo 14 april: 10:00 - 17:00
  VOV Voorjaarsdag
zo 05 mei: 00:00
  Huize Vlietlande rit
za 08 juni: 00:00
  Bijkletsavond
wo 12 juni: 20:00 - 22:30
De VOV heeft als doelstelling het bijeen brengen van oldtimerliefhebbers uit Voorschoten en omstreken om samen aan evenementen deel te nemen, gegevens van de verschillende voertuigen uit te wisselen, zoals informatie voor restauraties, onderdelen en adressen. De leden ontvangen vier keer per jaar het clubblad VONK. Ieder lid mag gratis een advertentie plaatsen voor de verkoop van zijn of haar voertuig. Daarnaast worden ze regelmatig via een Nieuwsflits op de hoogte gehouden van recente ontwikkelingen.