Website aanpassen aan scherm resolutie: Auto 800x600 1024x768
Januari 2019
M D W D V Z Z
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Login clubleden

Algemeen
Het gaat goed met de vereniging, alle geplande evenementen vonden ook plaats en er was steeds een heel goede opkomst. Ook verheugen we ons in een gestage toeloop van nieuwe leden.
In 2015 reden we vier toer/puzzelritten en verzamelden we punten voor het algemeen klassement. Bart en Ank van der Mark wonnen met in totaal 1040 punten. Bianca Bremer, wethouder in Voorschoten reikte hen tijdens de Nieuwjaarsreceptie op 17 januari 2016 de Award uit. Peter en Simonette Stap werden tweede en Emily Hollebeek met vriend Mikel en haar moeder werden goede derde. Zij werden van harte gefeliciteerd met de awards en in de bloemen gezet.
Financieel staan we er ook goed voor en konden we in 2015 weer een bedrag opzij leggen voor het lustrum in 2016 wanneer de V.O.V. haar 20-jarig bestaan viert. In het overzicht van de penningmeester vind u een volledig overzicht van het financiële reilen en zeilen van de vereniging.
In 2015 mochten we in totaal 19 nieuwe leden verwelkomen. de V.O.V. telt momenteel 177 leden.

Bestuur
In de Algemene ledenvergadering van 10 maart 2015 werden Jos Kerling (penningmeester) en Wim Voogd (secretaris) die er drie jaar hadden opzitten, weer voor drie jaar herbenoemd. Ook mochten we na een unanieme stemming van de vergadering, Remco Ruiter in het bestuur verwelkomen. Hiermee is  het bestuur weer voltallig.

Nieuwsflits
De nieuwsflits is alweer jarenlang een prachtig medium om onze leden via de mail te informeren over komende evenementen en andere actuele berichten. Kort voor het evenement wordt de nieuwsflits als reminder nog eens verzonden, wat heel goed werkt.

De VONK
Ons clubblad Voorschotens Oldtimer Nieuws Katern, oftewel de VONK, “draaide” in 2015 heel goed. We ontvangen steeds vaker kopij van onze leden. Verslagen van gereden ritten, mooie en leuke verhalen over vakantie met de oldtimer, restauratieverhalen en verhalen over hobby's zoals het verzamelen van automodellen. 2016 is wat dat betreft ook goed ingezet, in VONK 45 zijn in wel vijf bijdragen van leden opgenomen. Bedankt daarvoor! Met nog drie kwartalen te gaan zitten we bij de redactie klaar voor het ontvangen van kopij van onze leden, doen hoor!!

De website en Facebook
www.vovnieuws.nl, is in goede handen bij onze webmaster Hugo Kuijjer, die de site actualiseert en steeds de verslagen van gereden ritten en gehouden evenementen plaatst. Ook foto's voor in de fotogalerij zijn welkom en je kunt er de nieuwsflitsen raadplegen.
Na de (informele) introductie in december 2014 van V.O.V. Facebook pagina is er weinig gebeurd. Met de komst van Remco Ruiter krijgt deze vorm van sociaal contact met de vereniging weer een nieuwe impuls. Remco zal samen met Jos, de Facebook pagina gaan beheren. We gaan er vast nog veel van merken in 2016.

De Evenementen
In totaal kenden we 23 evenementen, inclusief de Nieuwjaarsreceptie en negen bijkletsavonden. De Voorjaarsdag en de Oldtimerdag zijn hiervan de grotere evenementen waarbij ook niet-leden welkom zijn, evenals de Doppentocht en de jaarlijkse uitstap naar de Oldtimerbeurs in Essen.
De twee thema-avonden en de technomiddag werden goed bezocht. Met 22 equipes ging de V.O.V. er in 2015 een lang weekend er op uit met de oldtimers.

We laten kort alle evenementen de revue passeren, uitgebreide verslagen kan je nog eens nalezen in de VONK nrs 41, 42, 43 en 44 en op de website www.vovnieuws.nl

De Nieuwjaarsreceptie hadden we op 18 januari bij Van der Valk, de Gouden Leeuw in Voorschoten. Met zo'n zeventig mensen was deze receptie bijzonder goed bezocht. Onze voorzitter John bedankte in zijn speech alle leden die zich in 2014 hebben ingezet en waardoor we kunnen spreken van een bloeiende en actieve vereniging, ook mede door de bijdragen van de diverse sponsors. Vervolgens reikte wethouder Bianca Bremer de Award 2014 uit aan de winnaars van het Algemeen klassement: Peter en Simonette Stap.

De Thema-avond  op 27 maart in activiteitencentrum De Boschbloem werd verzorgd door de KNAC. Na een korte indruk van de geschiedenis van de KNAC kregen de ruim dertig aanwezigen een heldere uiteenzetting over wat de KNAC voor de oldtimer liefhebber kan betekenen. Met het KNAC Classic Car pakket ben je goed verzekerd en tevens lid van de Wegenwacht.

Bezoek aan Techno Classica Essen op vrijdag 17 april heeft, onder leiding van Kiet van der Most een bus vol enthousiastelingen weer genoten van de mooiste oldtimers, automobilia, bier en bratwurst.

De Voorjaarsdag, op zondag 3 mei, georganiseerd door het bestuur met hulp van diverse leden,op het parkeerterrein aan het Valkenburgse Meer. Een dag met vrijwel constant regen, toch kwamen er behoorlijk veel voertuigen, auto's, bromfietsen en motoren. De deelnemers van een puzzelrit hadden in het bollengebied gereden en van de omgeving genoten. Voor de winnaars waren er mooie prijzen na afloop.

Rit Huize Vlietlande op 9 mei, zoals altijd weer bijzonder goed georganiseerd door Els en Paul Verseveldt. De aanmeldingen van de leden om te rijden kwam traag op gang zodat het er aanvankelijk op leek dat we onvoldoende vervoer zouden hebben. Gelukkig dienden zich op het laatste moment toch nog genoeg leden aan om de verstandelijk gehandicapten en hun verzorgers een leuk uitstapje te bezorgen.

Het V.O.V. weekend viel dit jaar in het weekend van 5, 6 en 7 juni 2015, werd georganiseerd door Wim en Lida Voogd. De startlocatie was dit keer aan het Braasemermeer in Roelofarendsveen, waarna het naar Noord-Holland ging. Na een uitgebreide lunch in Monnikendam arriveerden we aan het eind van de middag in ons hotel in Heiloo. De zaterdag genoten we na een mooie rit van een Follie tuin in Italiaanse stijl en waren we te gast in “Controversy Tram Inn”, een heel bijzondere B&B met als keuken een Citroën HY, een Cadillac in de huiskamer en een dubbeldeks bus als slaapkamer. Daarna ging het naar Schagen voor de lunch en bezochten we aan het eind van de middag een particulier oldtimermuseum. De zondag werd besteed aan een mooie rit via de sluizen van IJmuiden naar landgoed Beeckestijn in Velsen. Daarna ging het naar Noordwijk waar we in het duingebied een uitgebreide lunch genoten in het kassenbedrijf van de familie Janson. Buiten want het was prachtig weer. Hier namen we afscheid van elkaar.

De Doppentocht op 5 juli, telde ongeveer 20 bromfietsen en evenveel deelnemers die weer genoten van een mooie rit, uitgezet door Ton Zitman. Tevens kreeg iedere deelnemer het fel begeerde vaantje als herinnering aan dit jaarlijks terugkerend evenement.

De Zomerrit op zondag 26 juli, door Lida en Wim Voogd georganiseerd; met de start “Op Hodenpijl”, een voormalige kerk in Schipluiden met een museum en een restaurant. Vanwege het mooie weer werd de koffie/thee met gebak buiten op het gazon geserveerd. Een mooie rit voerde ons door de Randstad naar de rand van Oudewater, waar we te gast waren in theetuin De Kwakel. Een leuke locatie voor een hapje en een drankje en waar ook allerlei gadgets konden worden gekocht. En dat alles met prachtig weer.

De BBQ rit op zondag 23 augustus, uitgezet door Remco Ruiter en Kiet van der Most, was evenals het jaar ervoor bij Jan en Piet van den Dool in de showtuin van hun bedrijf in sierstenen in Wassenaar. Een bijzonder goede opkomst met een start in Hazerswoude waar een boomkweker zijn eigen oldtimermuseum had met tal van de meest schitterende Cadillacs. Daarna ging het via mooie weggetjes naar Wassenaar waar we een werkelijk uitstekende BBQ genoten en niet te vergeten de drankjes die door Jan van den Dool en onze voorzitter John Kriek waren verzorgd. Een geweldig dag!

De 22ste Oldtimerdag op zondag 13 september, georganiseerd door het bestuur met medewerking van diverse leden en mede gesteund door onze sponsors niet te vergeten. Een mooie dag met veel deelnemers en veel publiek. Bianca Bremer, wethouder in Voorschoten, reikte ook dit keer de prijzen uit voor de mooiste oldtimer, motor en bromfiets.

De Museumrit op 11oktober, georganiseerd door Inet Vaartjes en Nico Tebbens. Na een start in restaurant “Herberg Vlietzicht” in Rijswijk, voerde een mooie rit ons naar Hellevoetsluis waar we een  uitgebreide lunch genoten in het Nationale Brandweer museum en waar vrijwilligers een rondleiding verzorgden. Een geweldige dag!

De Snertrit op zaterdag 7 november, georganiseerd door Jos en Sabina Kerling. De start in Galerie/Beeldentuin “Artihove” was heel leuk, daarna een mooie rit met een lunchstop in bruin café de Klinker in Noorden. We finishten in het nieuwe onderkomen van Chris de Groot waar we gastvrij werden ontvangen. Een prachtig gebouw waarin tal van oldtimers zijn opgesteld. Op de eerste verdieping konden we aan de bar zitten en heel veel bromfietsen bewonderen. De snert die Lida Voogd op haar verjaardag presenteerde, had zij zelf gemaakt en was weer heerlijk.

Thema-avond op vrijdag 20 november, ging dit keer over Autolak. Een presentatie van John de Boer die ook in de VONK adverteert. Een levendige bijeenkomst waarbij John uitgebreid op de vragen uit de zaal in ging en zijn verhalen met artikelen op tafel toelichtte. Er werd daarna aan de bar nog lang nagepraat.

De Technomiddag op 12 december, georganiseerd door Remco Ruiter, de snert en glühwein geregeld door Kiet van der Most en Hugo Kuijjer, was deze keer bij Toncar in Berkel en Rodenrijs. De toeloop was zo geweldig dat we in twee groepen werden gesplitst voor respectievelijk de presentatie van Bert Ewalds over de remmen van je oldtimer en een uitgebreide rondleiding door het bedrijf. Met vooraf koffie/thee en gebak (gesponsord door Toncar) en met na afloop erwtensoep en glühwein.

De Bijkletsavonden; de bijkletsavonden bij van der Valk de Gouden Leeuw werden door gemiddeld zo´n 10 leden per keer bezocht. Niet al te druk, maar altijd reuze gezellig.

Vooruitblik
Voor 2016 zijn in de evenementenkalender weer tal van activiteiten gepland. De drukbezochte Nieuwjaarsreceptie hielden we op 17 januari 2016 en was een heel goede start van het oldtimer seizoen 2016. Ook hebben we de thema-avond op 19 februari al beleefd. Dit keer ging het over het gebruik van je “Tom-tom” tijdens een toer/puzzelrit. Alweer een presentatie van Bert Ewalds!

De komende evenementen nemen we door tijdens de ALV op 15 maart 2016!
Nog niet alle evenementen voor 2016 zijn ingevuld, graag hebben we jullie hulp bij de verdere organisatie. Meld je aan!

Komende evenementen

  Thema-avond
vr 15 februari: 20:00 - 23:00
  Algemene ledenvergadering
di 19 maart: 20:00 - 23:00
  Technomiddag
za 13 april: 14:00 - 18:00

Voorschotense Oldtimer Vereniging

De VOV heeft als doelstelling het bijeen brengen van oldtimerliefhebbers uit Voorschoten en omstreken om samen aan evenementen deel te nemen, gegevens van de verschillende voertuigen uit te wisselen, zoals informatie voor restauraties, onderdelen en adressen. De leden ontvangen vier keer per jaar het clubblad VONK. Ieder lid mag gratis een advertentie plaatsen voor de verkoop van zijn of haar voertuig. Daarnaast worden ze regelmatig via een Nieuwsflits op de hoogte gehouden van recente ontwikkelingen.